Portfolio

Bedrijven, overheidsinstellingen en non-profit organisaties willen slagvaardig kunnen reageren op nieuwe uitdagingen. Daarbij horen nieuwe, frisse ideeën, veranderingen en aanscherpingen, waarbij het vaak zinvol is om buiten de eigen kaders te kunnen denken én handelen zonder de aansluiting op de bestaande kernprocessen uit het oog te verliezen.

Of het nu gaat om verandermanagement, interim management of het faciliteren van visie-trajecten, Peter Coesmans biedt organisatie de ideale samenstelling van een uitgebreide expertise en faciliterende capaciteiten. De juiste mix om de organisatie te ondersteunen bij het zoeken naar de juiste antwoorden op nieuwe uitdagingen.

Resultaat

Steeds meer bedrijven en instellingen willen hun operationele basis versterken. Innovaties, uitbreidingen, nieuwe producten en samenwerkingsverbanden kunnen immers een belangrijke bijdrage leveren aan het operationele succes. Een goed overzicht op alle lopende veranderingen, evenals de onderlinge afstemming is minstens zo belangrijk als het snel en goed opzetten en implementeren van vernieuwingen.
Peter Coesmans ondersteunt organisaties met een uitgebreide verzameling aan activiteiten die kort en krachtig een verandering in gang zetten, of die langduriger en diepgaander een situatie aanpakken en verbeteren. Door nauw aansluiten op de persoonlijke kennis en motivatie van de mensen én op de actuele situatie in de organisatie, creëert Peter Coesmans een optimaal klimaat om tot de gewenste resultaten te komen.

Competentieverbetering

Kennis en vaardigheden vormen in de huidige internationale dynamiek belangrijke voorwaarden om succesvol te opereren. Steeds meer bedrijven en instellingen willen hun operationele basis versterken door het kennispeil en de praktische mogelijkheden in de organisatie te versterken en uit te breiden.
Peter Coesmans heeft een uitgebreide ervaring als het gaat om opleidingstrajecten en competentieverbeteringen binnen tal van organisaties. Niet volgens strakke standaard methoden, maar juist toegesneden op wat de organisatie nodig heeft. Aansluiten op de bestaande kennis en ervaring en van daaruit verder bouwen. Alleen zo zijn immers blijvende verbeteringen te realiseren.

Mensen

Naast alle producten, diensten en productiemiddellen, zijn het de mensen van een organisatie die werkelijk het verschil kunnen maken. Steeds meer bedrijven en instellingen realiseren zich dat de juiste investeringen in de medewerkers altijd rendement opleveren.Peter Coesmans weet als geen ander hoe belangrijk mensen zijn voor succes. Door middel van persoonlijke trainingen, coachingtrajecten of als mentor ondersteunt Peter Coesmans individuele medewerkers in hun persoonlijke groeiproces. Het is de kunst van het mobiliseren van en aansluiten op de persoonlijke motivatie en inzet om tot gewenste veranderingen te komen – zowel op werkvloer-, management- als directieniveau.